Voor het primair onderwijs in Lelystad en Dronten zijn we op zoek naar een Instroommakelaar leerkrachten/projectleider (0,6 fte)

Voor het primair onderwijs in Lelystad en Dronten zijn we op zoek naar
een

Instroommakelaar leerkrachten/projectleider
(
0,6 fte)

Wat ga je doen als Instroommakelaar/projectleider?

Binnen Lelystad en Dronten hebben we te maken met een lerarentekort. En we weten nu al dat het tekort de komende jaren gaat oplopen! De instroommakelaar, die ook projectleider is, draagt bij aan de instroom van leerkrachten en andere professionals in het onderwijs en het behoud van onderwijsprofessionals voor de regio.

De organisaties in het onderwijs hebben de koppen bij elkaar gestoken en oplossingen bedacht. Wij hebben subsidie aangevraagd om onze plannen te helpen verwezenlijken. Deze subsidieaanvraag (Regionale aanpak lerarentekort, RAL) is gehonoreerd.

We maken tijd en ruimte vrij om de plannen te realiseren door een spin in het web aan te stellen

Als projectleider monitor je de voortgang van de uitvoering van de subsidieregeling, verbind je de deelnemende partijen en zorg je ervoor dat besluiten worden genomen en gemaakte afspraken nagekomen. Ook ben je initiator en vertaler van eventuele nieuwe initiatieven die passen bij ons doel om het lerarentekort terug te dringen.

In ieder geval speel je een rol in de volgende inhoudelijke initiatieven.

 1. Onderzoek binnen de regio naar potentiele onderwijsprofessionals om ze vervolgens te benaderen en de mogelijkheden te verkennen;
 2. Onderzoek naar de (flexibele) inzet van onderwijsassistenten en leraar ondersteuners;
 3. Inzet van onbevoegden/vakspecialisten;
 4. Realiseren van een gezamenlijke aanpak voor startende leerkrachten in samenwerking met de PABO.

Je brengt het volgende mee:

 • Je bent een enthousiaste netwerker met gevoel voor verhoudingen en verschillende belangen;
 • Je hebt ervaring met het leiden van projecten;
 • Je bent energiek, nauwkeurig en doortastend;
 • Je hebt uitstekende communicatieve en redactionele vaardigheden;
 • Je hebt zicht op de knelpunten in de arbeidsmarkt van het onderwijs;
 • Je bent in staat om ontwikkelingen in het werkveld te signaleren en in samenwerking met deelnemende organisaties;
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband opereren;
 • Je bent minimaal HBO opgeleid;
 • Je hebt kennis van het primair onderwijs en opleiden.

Ben je geïnteresseerd in deze functie?

Je treedt in dienst bij SCPO Lelystad, één van de deelnemende organisaties. Je legt in deze verantwoording af aan de bestuurder van deze organisatie. Ook als ZZP’er ben je welkom om te reageren.
Wanneer je in dienst treedt word je ingeschaald in salarisschaal 10 van de CAO PO (maximum € 3.931,-) bruto per maand.
Het project duurt maximaal 12 maanden (tot 31 juli 2020). Wanneer je in dienst treedt wordt in eerste instantie een overeenkomst afgesloten van twee maal 6 maanden.
Je kunt je belangstelling kenbaar maken door je brief en curriculum vitae te mailen naar eenbaan@stichtingschool.nl. Graag bij onderwerp “instroommakelaar” opnemen. Via dit adres kun je ook de tekst van de RAL subsidie opvragen.

Je kunt tot 24 juni 2019 reageren. De vacature wordt in- en extern tegelijk uitgezet. Op 1 juli 2019 vinden de selectiegesprekken plaats.

Wanneer je vragen hebt over de vacature kun je contact opnemen met Willem de Jager, bestuurder van SCPO Lelystad. Hij is te bereiken via telefoonnummer (0320) 767600. Eventuele vragen kun je ook mailen naar eenbaan@stichtingschool.nl.

 

De volgende organisaties nemen deel

De deelnemende organisatie zijn: Stichting SBO de Driemaster Dronten, Stichting Eduvier Onderwijsgroep, Stichting Maharishi Onderwijs Nederland, Stichting Monton Nederland, Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Lelystad, Stichting Florion, Stichting Scholengroep Openbaar Onderwijs Lelystad (SchOOL), Stichting Ante, Stichting Codenz, Stichting Scholengroep Kath. Onderwijs Flevoland Veluwe, Stichting Noor, Hogeschool Windesheim