OBS De Meander wint samen met KBS De Wingerd Grote Verkeersquiz Lelystad 2017

De finale van de Grote Verkeersquiz Lelystad 2017, voor basisschoolleerlingen uit groep 6, vond plaats in het Agora Theater. Klaas van Kruistum, bekend van onder meer Wie is de Mol, Checkpoint en Zapp Live, presenteerde de quiz. Tien klassen gingen de strijd met elkaar aan om te zien welke school het meeste weet over verkeersregels en het beste verkeersinzicht heeft. Wethouder Ed Rentenaar verzorgde de prijsuitreiking. De winnende scholen zijn OBS De Meander en KBS De Wingerd. OBS De Windroos had het beste spandoek en is uitgekozen tot winnaar van de spandoekenwedstrijd.

Voorrondes
Alle Lelystadse basisscholen met een verkeersveiligheidslabel waren uitgenodigd om mee te doen aan de voorrondes van de Grote Lelystadse Verkeersquiz. 23 Lelystadse basisscholen met in totaal 783 leerlingen hebben hieraan deelgenomen. De tien scholen die de vragen in de voorronde het beste hebben gemaakt en de finaleronde op 10 maart mochten spelen, zijn: De Wingerd, De Windroos, De Driemaster, De Horizon, De Lispeltuut, De Meander Oost, De 3sprong, De Helmstok, De Meander West en ‘t Schrijverke.

Halve finale en finale
Van elke school speelden de twee beste leerlingen mee in de halve finale. Klasgenoten konden hen vanuit de zaal aanmoedigen met spandoeken en de score zien op een groot scherm. De deelnemers beantwoordden vragen over lokale verkeerssituaties die werden getoond met foto’s. Het waren allemaal situaties waarmee de leerlingen zelf ook in aanraking kunnen komen.

De vier beste scholen uit de halve finale speelden mee in de finale. De twee duo’s met de beste kennis van verkeersregels en verkeersinzicht wonnen deze finale en dat zijn basisscholen De Wingerd en De Meander. Zij ontvingen een grote wisselbeker uit handen van wethouder Ed Rentenaar en zij gaan Lelystad vertegenwoordigen in de Grote Finale van de Grote Verkeersquiz Flevoland. Zij strijden daar tegen de andere 5 Flevolandse gemeenten op 20 april in het Agora Theater.

Wethouder Ed Rentenaar:” Verkeerseducatie op basisscholen is erg belangrijk, omdat kinderen een kwetsbare groep in het verkeer vormen. Daarom moeten kinderen leren hoe ze zich op een veilige manier door het verkeer kunnen bewegen. Zo voorkomen we ongelukken en neemt de verkeersveiligheid toe. Een verkeersquiz als deze is niet alleen een leuke manier, maar ook educatief, om kinderen na te laten denken over de verkeersveiligheid.”