Saskia Klok van De Meander genomineerd als Leerkracht van het jaar

Saskia Klok van Meander Oost is één van de 3 finalisten in de verkiezing Leraar van het Jaar.
In de derde ronde heeft de jury per categorie 3 finalisten geselecteerd. De categorieën zijn speciaal onderwijs, basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo. Juf Saskia staat al twaalf jaar met veel plezier voor de klas.

“Onwijze eer”
Saskia vindt het een ‘onwijze eer’ dat ze is genomineerd. Haar nominatie was een complete verrassing. Ze werd zonder haar medeweten opgegeven door de directeur Ria van Putten en ouders van de leerlingen groep 8 van het vorig schooljaar.

Leren rekenen met koekjes
Saskia houdt wel van een eigenzinnige aanpak. Zo legt ze rekenen het liefst uit met behulp van eten en laat ze haar leerlingen hun eigen lessen ontwerpen. Ook geeft ze levenslessen waarin ze aandacht besteedt aan levensverhalen. Zo leren de leerlingen hoe ze met tegenslagen en dromen om kunnen gaan.

Liefde voor het kind
Saskia vindt dat de liefde voor het kind in het onderwijs centraal moet staan. Ze heeft goede herinneringen aan haar eigen schooltijd en wil dat ook meegeven. Ze probeert de lessen zo leuk mogelijk te brengen, zodat de lesstof zo goed mogelijk blijft hangen. “School moet wel leuk zijn”.

Op 7 oktober wordt bekendgemaakt of Saskia zich Leraar van het Jaar mag noemen.