Vacature Beleidsmedewerker Kwaliteit en Onderwijs voor 32 uur per week (0,8 fte)

Onze organisatie
Stichting SchOOL te Lelystad is een openbare onderwijsorganisatie met 18 basisscholen, 1 integraal kind centrum, een SBO en een (V)SO). Iedere school heeft zijn eigen karakter, sfeer en kerntaken. De scholen worden ondersteund door een stafbureau. Binnen het stafbureau werken disciplines als HRM, Finance, ICT en Onderwijs en Kwaliteit samen ter facilitering en ondersteuning van de scholen. Bij de organisatie werken in totaal ongeveer 400 professionals.
De komende jaren ligt de focus op:
– Verstevigen van de basiskwaliteit op verschillende scholen.
– Integrale samenwerking binnen het stafbureau en versterken van de faciliterende rol.
– Ontwikkelen van visie en strategie ten aanzien van kwaliteit en onderwijs daar waar het gaat om passend onderwijs en vakbekwaamheid.

Als beleidsmedewerker kwaliteit en onderwijs ben je sparringpartner van zowel de voorzitter van het College van Bestuur als de schoolleiders. Je werkt hierbij nauw samen met andere disciplines van de staf. Je:
– ontwikkelt strategisch beleid op het gebied van onderwijs en kwaliteitszorg en vertaalt deze visie naar beleidsdoelen en kaders en een bijbehorend gebruiksvriendelijk instrumentarium;
– ontwikkelt samen met schoolleiders verbeter- en interventieplannen, begeleidt het proces van verbetering en monitort de uitvoering.
– signaleert ontwikkelingen en trends op het gebied van onderwijs en kwaliteit en relevante wet- en regelgeving, toezichtkaders en subsidiemogelijkheden.
– verschaft managementinformatie die de ontwikkeling van de organisatie in het algemeen en de basisscholen in het bijzonder ondersteunt en die sturingsinformatie biedt.
– analyseert onderzoeken die gedaan worden onder ouders, leerlingen en medewerkers en adviseert hierover.
– bent gesprekspartner (afhankelijk van de situatie met schoolleiders of CvB) in contacten met externe organisaties als de onderwijsinspectie, maatschappelijke instellingen, onderwijsorganisaties en bedrijfsleven.
– vertaalt lokale educatieve projecten in concrete stappen ten gunste van de ontwikkeling van de scholen;
– initieert nieuwe en creatieve ideeën binnen je vakgebied.

 

Dit kenmerkt jouw persoonlijkheid
Je:
– hebt de ambitie om een wezenlijke bijdrage te leveren aan het optimaliseren van de kwaliteit van onderwijs. Als professional weet je het bestuur en schoolleiders te inspireren;
– hebt ervaring in het onderwijs, weet hoe het is om met je voeten in de klei te staan;
– bent faciliterend, de adviesrol past je zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau. Je bent verbindend en hebt gevoel voor verhoudingen;
– omarmt principes als professioneel leiderschap en eigenaarschap;
– hecht aan harde cijfers en kijkt tegelijk verder dan dat;
– bent iemand die een groot netwerk, zowel intern als extern, benut en onderhoudt;
– krijgt de feedback van schoolleiders dat je daadwerkelijk verder helpt bij het optimaliseren van de kwaliteit van onderwijs.
– bent vaardig in het bevorderen van eigenaarschap van anderen ten aanzien analyses en onderwijs gerelateerde ontwikkelinge

Onze eisen
Je hebt:
– minimaal een post HBO of academisch werk- en denkniveau;
– aantoonbare kennis en affiniteit met het primair onderwijs;
– kennis van kwaliteitsmanagement, verandermanagement en het toepassen ervan;
– bij voorkeur relevante werkervaring als beleidsmedewerker of onderwijsadviseur en het uitvoeren van audits en visitaties;
– ervaring als adviseur en projectleider.

Ons aanbod
Wij bieden:
– een uitdagende functie en collega’s die successen willen boeken;
– een tijdelijke benoeming voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
– inschaling afhankelijk van opleiding en werkervaring in salarisschaal 11 of 12 CAO PO;
– een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren?
Je kunt je belangstelling kenbaar maken door je brief en curriculum vitae te mailen naar eenbaan@stichtingschool.nl. Graag bij onderwerp “kwaliteit en onderwijs” opnemen.
Je kunt tot 10 november 2017 reageren. De vacature wordt in- en extern tegelijk uitgezet en een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.
Wanneer je vragen hebt over de vacature kun je contact opnemen met Jonna Merkx, voorzitter College van Bestuur. Zij is te bereiken via telefoonnummer 0320-767700. In de herfstvakantie van 23 tot en met 27 oktober zijn wij niet goed bereikbaar. Eventuele vragen kun je ook mailen naar j.merkx@stichtingschool.nl of eenbaan@stichtingschool.nl.