VACATURE ONDERNEMENDE EN INSPIRERENDE ADJUNCT-DIRECTEUR (0.8FTE)

Stichting SchOOL te Lelystad zoekt met ingang 1 februari 2018 een

ADJUNCT-DIRECTEUR (0.8FTE)

Onze organisatie
Stichting SchOOL te Lelystad is een openbare onderwijsorganisatie met 18 basisscholen, 1 integraal kind centrum, een SBO en een (V)SO). Iedere school heeft zijn eigen karakter, sfeer en kerntaken. De scholen worden ondersteund door het bestuursbureau. Voor meer informatie over onze organisatie nodigen we je uit om onze website te bezoeken.

De functie
De functie wordt uitgevoerd onder de integrale verantwoordelijkheid van een meerscholen directeur.  Je levert een bijdrage aan de realisatie van de bestuurlijke opdracht van deze directeur om de drie scholen te positioneren en vorm te geven als een expertisecentrum en een hoogwaardige onderwijsvoorziening voor kinderen met een speciale onderwijsbehoefte. Je bent een kartrekker met dagelijkse leiding voor De Watergeus. Je bent zichtbaar voor leerlingen, medewerkers en ouders. Je bent beschikbaar voor vragen van collega’s. Je volgt of de ontwikkelingen in de gewenste richting gaan en stuurt indien nodig tijdig bij.

Je levert een actieve bijdrage aan het directieteam. Je bent rolmodel en draagt de gezamenlijke visie en waarden uit. Je vertaalt het gezamenlijke plan voor de drie locaties naar een jaarlijks locatieplan, draagt zorg voor de uitvoering, ondersteunt en monitort deze. Daarbij ben je verantwoordelijk voor het voor de locatie beschikbare budget. Als onderwijskundig leider draag je zorg voor de pedagogische, onderwijskundige en  ondersteunende processen ten aanzien van de doorgaande lijn op de locatie. Je motiveert, observeert en coacht de medewerkers.

Competenties en vaardigheden
Leiderschap
Je weet de visie van de organisatie op overtuigende wijze te vertalen naar operationeel beleid. Met een coachende stijl van leidinggeven inspireer je medewerkers en zet ze in hun kracht. Samenwerking is voor jou vanzelfsprekend. Je bent vaardig in het ontwikkelen van draagvlak voor nieuwe concepten en ideeën. Je hebt lef om onwelgevallige besluiten te nemen ten dienste van de gewenste ontwikkeling.

Ondernemerschap
Je bent gericht op de ontwikkeling van de drie scholen als geheel. Daarbij ben je alert op mogelijke kansen voor de organisatie. Je bent in staat zinvolle contacten en relaties aan te gaan en te onder-houden. Je bent vaardig in het plannen, organiseren en coördineren van onderwijskundige- en bedrijfsvoeringsprocessen. Je zet mensen en middelen zodanig in dat doelen worden bereikt.

Kwaliteitsgerichtheid
Je bent je bewust van je voorbeeldrol en stimuleert daarmee gewenst gedrag van anderen. Je bent resultaatgericht en stimuleert continu verbeteren. Je stimuleert het geven en ontvangen van feedback.

Communicatieve vaardigheden
Je bent in staat de drie scholen als geheel en de Watergeus specifiek te positioneren en te profileren. Je bent een goede luisteraar maar ook helder en duidelijk in wat je verwacht van de ander. Je bent in staat om te gaan met verschillende belangen. Je schept een klimaat waarin ouders, kinderen en werkers worden gehoord, gestimuleerd en gewaardeerd.

Inhoudelijk expert
Als inhoudelijk expert op een managementdomein kun je projectmatig werken en een veranderproces begeleiden.

Dit kenmerkt jouw persoonlijkheid
Je:

– bent authentiek;

– hebt doorzettingsvermogen;

– bent nieuwsgierig;

– hebt passie voor kinderen met speciale ondersteuningsbehoefte;

– bent ambitieus en hebt gevoel voor humor.

Onze eisen
Je hebt:

– minimaal een HBO plus werk- en denkniveau;

– de schoolleidersopleiding afgerond (of bereid deze op korte termijn te realiseren);

– aantoonbare recente leidinggevende ervaring;

– een onderwijsbevoegdheid;

– kennis van actuele ontwikkelingen rond passend onderwijs.

Ons aanbod
Wij bieden:

– een uitdagende functie en collega’s die successen willen boeken;

– een tijdelijke benoeming voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband;

– inschaling in de AC schaal van de CAO PO;

– een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren?
Je kunt je belangstelling kenbaar maken door je brief en curriculum vitae te mailen naar eenbaan@stichtingschool.nl. Graag bij onderwerp “Adjunct-directeur Watergeus” opnemen. Je kunt tot 10 januari 2018 reageren. De sollicitatiegesprekken zijn gepland in week 3 en 4. De vacature wordt in- en extern tegelijk uitgezet en een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Wanneer je vragen hebt over de vacature kun je contact opnemen met Jonna Merkx, College van Bestuur. Zij is te bereiken via telefoonnummer 0320-767700. In de kerstvakantie van 23 december tot en met 7 januari 2018 zijn wij niet goed bereikbaar. Eventuele vragen kun je ook mailen naar j.merkx@stichtingschool.nl.