Wethouder Van Wageningen bezoekt OBS De Finnjol op Warmetruiendag

De kinderen en leerkrachten van OBS De Finnjol hebben vol enthousiasme meegedaan aan de Warmetruiendag op vrijdag 2 februari 2018. Dat deden zij door de verwarming lager te zetten en met een dikke trui aan naar school te komen. Wethouder Elly van Wageningen kwam – zelf ook met een warm vest aan – een kijkje nemen en ging met de kinderen van groep 7 en 8 in gesprek over hoe je goed kunt omgaan met energie.

Veel aandacht voor duurzaamheid
Op OBS De Finnjol is veel aandacht voor duurzaamheid. De school doet mee aan de week van het zwerfafval, de Warmetruiendag en de kinderen leren in de les over het belang van energie besparen. “Het is mooi om te zien hoe deze kinderen van groep 7 en 8 al heel veel weten over hoe zij duurzamer kunnen leven zowel thuis als op school,” aldus de wethouder. De wethouder was onder de indruk van wat de kinderen al wisten over duurzamer leven en energie besparen: de kinderen van groep 7 en 8 konden de wethouder moeiteloos vertellen dat je goed energie kunt besparen door de computer ’s nachts uit te zetten, lampen in de kamer waar je niet bent uit te doen en spaarlampen te gebruiken. Maar ook dat je door goed afval te scheiden, dit ‘afval’ opnieuw kunt gebruiken. Zelfs kwam aan bod dat je ook minder tv kunt kijken, de deksel op de pan kunt doen tijdens het koken en dat je tijdens het tandenpoetsen de kraan ook even kunt dicht doen om energie te besparen.

Warmetruiendag
De Warmetruiendag bestaat sinds 2006 en is een jaarlijkse campagne rond klimaatsverandering. Op deze dag laat je zien wat je doet om energie te besparen. Elk jaar doen weer honderden scholen uit heel Nederland mee door op de dag zelf acties te doen zoals een lekkere warme trui aan en de thermostaat lager te zetten, maar ook door structureel energie te besparen. De campagne beoogt mensen bewust te maken van de gevolgen van de opwarming van de aarde en om mensen en organisaties te laten ervaren hoe simpel het is om energie te besparen, hoeveel het oplevert en om mensen te stimuleren om hun energiegebruik eens onder de loep te nemen.